2021 06 19 - En lördag i midsommartider

19.06.2021

Många av oss gillar ett liv i full fart - både mentalt och fysiskt.
Jag var där för tio år sen!
Jag var sekreterare i Motorklubben och Bilkåren. Jag sjöng vid olika tillställningar, var ute i skolor och pratade om trafiksäkerhet. Barnen hade träningar flera dagar i veckan och ofta matcher på helgerna. Det var sällan luckor i kalendern.
Att organisera, och all form av matematik var min starka sida.
När jag "bara" fick VG på omprovet när jag läste matematik D på Komvux. Då var jag besviken! Grymt besviken och läste aldrig matte E.....

Nyår 2011/12 blev jag sjukskriven med diagnosen utmattning/depression. Och jag kämpade för att verkligen hålla i, hålla ut med allt. Trodde att jag skulle "tillbaka". 
Jag har setat och gråtit när Mannen rabblat siffror i olika sammanhang. Jag fattade inte, jag förstod inte innebörden av siffrorna och kunde absolut inte få ihop dom. 
Under åren har jag halkat i dikeskanten. Fram och tillbaka. Upp och ner. Många saker kan man rensa ut ur sitt liv. Saker som tar mer energi än de egentligen ger - trots att sakerna kändes roligt att göra. Vissa saker finns i livet - för vår överlevnad - för de vi älskar mest.

Idag är det luckor i kalender - eller, egentligen är det inte luckor - det är planerade uppehåll för nån form av återhämtning. ta tag i saker jag skjutit på, oförutsedda händelser. Uppehåll för de dagar jag vet att kroppen går ner i "döläge" innan mensen.

Jag kommer aldrig bli den jag var!
Jag är den jag formar mig till att vara allteftersom jag , förhoppningsvis, blir klokare, och inser vad mitt bättre jag är! 

Må väl! //Christin